Loading...

Fotometar za analizu okoliša

SKU: 1762 Kategorija:

491.07  + PDV

Kompaktan, višeparametarni fotometar za upotrebu u laboratoriju zaštite okoliša ili na terenu. Ovaj mjerač je jedan od najnaprednijih dostupnih fotometara s inovativnim optičkim dizajnom koji koristi referentni detektor i fokusirajuće leće za uklanjanje pogrešaka zbog promjena izvora svjetlosti i nesavršenosti u staklenoj kiveti. Ima 23 različite programirane metode za mjerenje 16 ključnih parametara kvalitete vode, a također nudi i način mjerenja apsorbancije za provjeru performansi i za korisnike koji bi željeli razviti vlastitu koncentraciju u odnosu na krivulje apsorbancije. Parametri specifični za okoliš uključuju nitrat, fosfor i otopljeni kisik.

Loading...

Opis

Ovaj stolni fotometar mjeri 16 različitih ključnih parametara kvalitete vode pomoću 23 različite metode. Ima inovativni optički sustav koji koristi LED, uskopojasne interferencijske filtre, fokusirajuće leće, silikonski fotodetektor za mjerenje apsorbancije i referentni detektor za održavanje konzistentnog izvora svjetla, što osigurava precizna i ponovljiva fotometrijska očitavanja svaki put.

Razvijen je za mjerenje najčešćih parametara u praćenju kakvoće vode u okolišu. Hranjive tvari poput nitrata i fosfata ključni su pokazatelji onečišćenja hranjivim tvarima iz poljoprivrednih izvora, a smatraju se opasnima za vode u okolišu. Mala količina hranjivih sastojaka i vode neće moći održavati zdrave ekosustave; može se stvoriti previše hranjivih tvari i cvjetanja algi, što može biti štetno za kvalitetu i zdravlje vode. Otopljeni kisik je ključan za obavljanje bioloških procesa za mnoge oblike života u vodi, poput riba, biljaka i mikroorganizama.

Prednosti ovog proizvoda:

  • Grafički prikaz s pozadinskim osvjetljenjem omogućuje jednostavno gledanje u uvjetima slabog osvjetljenja
  • Ugrađeni timer – mjerenje se vrši nakon isteka vremena odbrojavanja
  • Omogućuje mjerenje pH i temperature jednom sondom
  • Ušteda prostora s pH metrom i fotometrom ugrađenim u jedan metar
  • Jednostavnim pritiskom tipke LOG može se pohraniti do 1000 fotometrijskih i pH očitanja

povezani proizvodi