Košarica

Opći uvjeti

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Ovim putem definiraju se opći uvjeti poslovanja te ih kupac svojom narudžbom i/ili registracijom u cijelosti prihvaća.

Registracija na www.kreativa.hr moguća je za sve pravne ili fizičke osobe starije od 18 godina. Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije u cijelosti snosi kupac. Bilo kakve promjene podataka unesenih prilikom registracije kupac je odmah dužan ažurirati.

Korisničko ime i lozinka su tajna i smiju se koristiti isključivo osobno. Zabranjeno je pristupne podatke davati drugim osobama. Sve narudžbe i aktivnosti izvršene pod podacima kupca odgovornost su kupca.

Kreativa d.o.o. može izmijeniti Uvjete poslovanja u bilo koje trenutku, kao i ukinuti pristup stranici bez prethodne obavijesti. Obveza je kupca pratiti promjene te se korištenjem stranice smatra kako je kupac prihvatio sve izmjene ovih Uvjeta i da ih razumije. Isključujemo odgovorno za bilo kakvu štetu nastala kupcima ili trećim osobama kao rezultat takvih izmjena.

Autorska prava

Sadržaj stranice www.kreativa.hr zaštićen je i ne može se neovlašteno koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja. Neovlašteno korištenje bilo kojega dijela stranice podložno je tužbi za kršenje autorskih prava.

Moguće je da fotografije proizvoda ne odgovaraju uvijek i svakom detalju stvarnim proizvodima, jer su ilustrativne naravi. Razlike mogu postojati i zbog različitih postavki uređaja kojim se pregledavaju proizvodi ili osobnih razloga. Takve razlike ne mogu predstavljati dokaz o nedostatku proizvoda.

Cijene

Sve su cijene izražene u hrvatskim kunama (HRK) i bez poreza na dodanu vrijednost (PDV), osim ako nije drugačije naznačeno. Troškovi isporuke nisu uključeni u cijene proizvoda. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave. Kreativa d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena ako ustvrdi da je neka cijena pogrešno prikazana. U tom slučaju kupac ima pravo odustati od kupnje, čak i ako je izvršio plaćanje.

Narudžba i ponuda

Kupac može zatražiti ponudu od Kreative d.o.o. putem telefona, elektroničke pošte, poštanske dostave ili internetske stranice tvrtke. Ponuda se smatra prihvaćenom kada je kupac izvršio plaćanje po istoj, odnosno kada je dostavio narudžbenicu.

Narudžbenica je u pravilu obvezna u slučaju prodaje s odgodom plaćanja.

Prihvaćanjem ponude (plaćanjem ili dostavom narudžbe) smatra se da je ostvaren jednokratan trgovački ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga na koji se primjenjuju sva prava i obveze iz ovih Općih uvjeta poslovanja te Zakona o obveznim odnosima.

Plaćanje

Plaćanje se vrši isključivo na transakcijski račun HR 76 2484 0081 1352 1733 5 otvoren u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

Plaćanje se u pravilu vrši predujmom, sukladno ponudi. Odgoda plaćanja moguća je sukladno zakonskom roku od 30 dana, a sve prema dogovoru koji je definiran prihvaćenom ponudom. Kreativa d.o.o. pridržava pravo obračuna zakonske zatezne kamate na zakašnjela plaćanja.

Isporuka robe

Isporuka robe moguća je nekoliko načina:

 1. osobnim preuzimanjem
 2. vlastitom dostavom Kreative
 3. putem pošte ili kurirske službe.
Osobno preuzimanje
Osobno preuzimanje moguće je u poslovnici tvrtke u Zagrebu, Ulica Cvijete Zuzorić 49, unutar radnog vremena ili prema dogovoru. Kako nije riječ o maloprodajnom mjestu, molimo da se prije preuzimanja najavite telefonom ili elektroničkom poštom. Isporuka je bez dodatnih troškova. Ako je riječ o narudžbi koja uključuje veću količini, težinu ili veličinu proizvoda, naši će djelatnici rado pomoći s utovarom.
Vlastita dostava

Ovisno o vrsti, vremenu i mjestu isporuke, moguća je organizirana isporuka vlastitim dostavnim vozilom. U tom slučaju jamčimo da će proizvodi biti isporučeni neoštećeni do ulaza u objekt naručitelja. Molimo da nam naglasite ako je mjesto isporuke nedostupno za vozilo ili je proizvode potrebno dostaviti na mjesto dalje od samog ulaza u objekt (ured, učionica, kat i sl.)

Načelno se na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije isporuka vrši vlastitom dostavom.

Pošta ili kurirska služba
Dostave putem pošte ili kurirske službe isporučuju se na naznačenu adresu kupca, po stvarnoj cijeni troška dostave koji će biti naznačen na ponudi. Kupac treba naznačiti vrijeme dostave ako se ono razlikuje od uobičajenog vremena (radnim danom između 8 i 14 sati). Mjesto isporuke u pravilu je ulaz u objekt, osim ako je dogovoreno drugačije.
Važno

Troškove dostave moguće je i drugačije regulirati, što je predmet posebnih dogovora.

ZAKONSKA OGRANIČENJA

Tvrtka Kreativa d.o.o. može ograničiti ili u cijelosti odbiti isporučiti određene proizvode, sukladno zakonskim odredbama. Također, ukoliko je riječ o sumnjivim transakcijama, iste ima obvezu prijaviti nadležnim tijelima. Kreativa d.o.o. neće prihvatiti zahtjeve za naknadom štete uzrokovane neisporukom naručenih, pa ni plaćenih proizvoda, ukoliko kupac ne zadovoljava zakonske uvjete za njihovu nabavu i posjedovanje.

Reklamacija i povrat

Kupac ostvaruje pravo na povrat ili zamjenu proizvoda ako je:

 • isporučena roba koja nije naručena
 • isporučena roba s oštećenjima (osim ako je kupac unaprijed bio upoznat s oštećenjima i ista prihvatio).

 

Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti postoje li oštećenja te ih odmah prijaviti dostavljaču. Ako je riječ o vidljivim oštećenjima, kupac može odbiti preuzimanje. Ako je dostava ipak izvršena, potrebno je pismenim putem obratiti se na Kreativa d.o.o. te dostaviti slike oštećenja kako bi se o istom mogla obavijestiti dostavna služba.

Kupac je prilikom preuzimanja robe dužan potpisati otpremnicu, čime potvrđuje preuzimanje robe u količini i kvaliteti. Naknadne reklamacije moguće su za robu pokrivenu jamstvom proizvođača i u skladu s istim. U tom slučaju potrebno je pismenim putem obratiti se na Kreativa d.o.o. te dogovoriti sniženje cijene, povrat, isporuku zamjenskog proizvoda, povrata novca ili nekog drugog načina u skladu s obostranim dogovorom.

Kreativa d.o.o. prihvaća opravdane reklamacije u razumnom roku, a najviše 10 radnih dana.

Kreativa d.o.o. ne odgovara za pogrešno naručene proizvode niti je obvezna prihvatiti povrat ili zamjenu proizvoda.

Podnošenje pisanog prigovora

U slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom ili pruženom uslugom, kupac se može obratiti svojim pisanim prigovorom (link na obrazac https://www.szp.hr/UserDocsImages//dokumenti/x1473368706131028_1.doc) te isti dostaviti na jedan od sljedećih načina:

 • osobno u poslovnici tvrtke
 • putem elektroničke pošte na adresu kreativa@kreativa.hr
 • poštanski, na adresu: Kreativa d.o.o. Ostrogovićeva 12, Zagreb.

 

Kreativa d.o.o. dužna je odgovoriti na pisani prigovor kupca u roku od 15 dana od zaprimanja.

Opći jamstveni uvjeti

Molimo da prije uporabe proizvoda dobro proučite upute proizvođača.

Jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje izazvano:

 • transportom ili rukovanjem nakon izvršene isporuke
 • nepridržavanjem uputa proizvođača
 • neprimjerenim/nestručnim rukovanjem
 • uklanjanjem izvornih oznaka/naljepnica s proizvoda (serijski broj, upute o načinu korištenja, ugradnje i dr.)
 • izmjenama proizvoda (dogradnje, zamjene dijelova i sl.)
 • drugim radnjama navedenima od strane proizvođača.

 

Ako se kvar proizvoda dogodio unutar jamstvenog roka, kupac treba izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama iz jamstvenog lista.

Ako se proizvod vraća u Kreativu d.o.o., isti mora biti ispravno upakiran u odgovarajuću ambalažu kako ne bi došlo do dodatnih oštećenja koja bi mogla poništiti jamstvo proizvođača. Kreativa d.o.o. zadržava pravo ne prihvatiti proizvode koji nisu odgovarajuće upakirani ili su na njima vidljivi tragovi oštećenja tijekom transporta.

Izjava o kolačićima (Cookie Policy)

Korištenjem stranice www.kreativa.hr pristajete na uporabu kolačića koji služe ispravnom radu stranica i pružanjem najboljeg mogućeg iskustva korištenja stranica. Rezultat toga jest da se na vaše računalo sprema manja količina informacija. Same postavke moguće je nadzirati u internetskom pregledniku koji koristite te iste možete i blokirati, što će smanjiti dostupnost određenih funkcija stranice, ali ne i onemogućiti njezino korištenje.

Pridruži se našoj e-mail listi!

Saznajte sve najnovije vijesti, ekskluzivne ponude i novosti.