Loading...

Zbirka kemijskih pokusa, knjiga

SKU: 4909 Kategorija:

26.29  + PDV

Zbirka kemijskih pokusa za osnovnu i srednju školu autora Milana Sikirice namijenjena je učenicima i nastavnicima kemije. Ova ilustrirana zbirka sadrži gotovo 400 pokusa koji će uvelike unaprijediti nastavu kemije omogućujući usvajanje znanja na praktičan način.

Loading...

Opis

Zbirka kemijskih pokusa opsežno je djelo koje sadržava gotovo 400 pokusa i više od 500 slika. Zbirka je izniman doprinos unaprjeđenju nastave kemije jer pokus kao izvor znanja ima velik motivirajući učinak i pridonosi uspješnosti nastave kemije.
Zornom nastavom kemije, ponajprije pokusima koje izvode učenici, lakše će se steći znanje o kemijskim svojstvima tvari, razviti sposobnosti rada s kemikalijama i razumjeti zakoni kemijskog spajanja. Znanje stečeno vlastitim radom i promatranjem, a ne samo slušanjem tuđih riječi te gledanjem simbola i formula napisanih na ploči, dublje je i trajnije. Ako želimo takvo znanje, nastavnici i učenici u nastavi kemije moraju eksperimentirati, a ne samo razgovarati. Nastava kemije bez pokusa postaje kemija riječi i slova, a to vodi formalizmu učenikova znanja, s čime se svakodnevno susrećemo u našoj „suvremenoj” školi.
Kemijski pokusi odlično su sredstvo za razvijanje vještina rada s tvarima i priborom te za razvijanje sposobnosti promatranja, mišljenja i zaključivanja. Te su vještine i sposobnosti potrebne u svakom zanimanju, a ovom se zbirkom želi pridonijeti njihovu razvoju i tako postići neke od ciljeva suvremene školi.

Tehničke karakteristike:

  • Izdavač: Školska knjiga
  • Broj stranica: 704
  • Format: 17 x 24
  • Uvez: meki

povezani proizvodi